به نماهایی که در آنها از شیشه و یا هر نوع مادهی شفاف یا نیمه شفاف دیگر در نمای خارجی ساختمان استفاده شده باشد، نمای شیشهای گفته میشود. امروزه این نوع نما به دلایل مختلفی از جمله سبکی و زیبایی در ساختمانهای زیادی از جمله ساختمانهای بلند به کار برده میشود. این گونه نماها علاوه بر زیبایی امکان استفادهی حداکثری از روشنایی روز را مهیا میکنند. استفاده از انواع مختلف شیشه با قابلیتهای مختلف سبب گسترش امکان استفاده از آنها در صنعت ساختمان شده است.
امروزه با ظهور شیشههای رفلکس، استفاده از این نوع شیشهها در نمای ساختمانهای مرتفع و برجها بسیار متداول شده است. استفاده از نماهای شیشهای علاوه بر زیبائی امکان استفاده از حداکثر روشنایی روز را فراهم میکند. همچنین استفاده از شیشههای ۲ یا ۳ جداره منجر به ایجاد یک لایه عایق صوتی و حرارتی بسیار مناسب میشود.
تمامی شیشههایی که در ساختمان به کار میروند باید از موادی ساخته شوند که ثبات ویژگیهای شیشه در طول عمر مفید آن را تضمین نمایند. به عبارتی تابش خورشید نباید سبب خرابی آنها شود و خواص طیفی (spectral properties) آنها در مقابل اشعههای تابشی مستقیم و غیر مستقیم تغییر نکند. همچنین در مقابل عوامل جوی پایدار باشند.
جزییات و دتایلهای نصب متفاوتی برای نماهای مدرن شیشهای طراحی گردیده که از آنجمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سیستم فریم لس (Frameless) یا Toggle Fixing
سیستم کرتین وال درپوشدار (Face cap) یا نمای لامل
سیستم اسپایدر یا Point Fixing